רבות נכתב על שירותי הבריאות הציבוריים בישראל, רמת הרפואה, איכות מתקני בתי החולים, הכריעה תחת הנטל של שירותי האחיות, העומס במחלקות השונות, החוסר המשווע במיטות אשפוז, התורים הבלתי נגמרים לבדיקות, וטיפולים, ההמתנה המייגעת לייעוציים ועוד. כל זאת למרות שבאופן יחסי רמת הרפואה בישראל היא מהגבוהות והטובות בעולם.
כיצד זה מתיישב? אם נכון הדבר, ולמרות הכל מדוע בכל זאת בוחרים רבים מאזרחי ישראל לרכוש פוליסת ביטוח פרטית ? ולא מסתפקים בשירותי בריאות ממלכתיים?
יש לכך שתי סיבות עיקריות:
- הפער העצום הקיים בין הרפואה הציבורית והפרטית באיכות השירות וזמינותו – בעת הצורך, אנחנו רוצים לקבל את המענה הרפואי שלנו כאן ועכשיו ובתנאים הטובים ביותר שיש למדינה להציע. אף אחד לא רוצה לעבור מסע כשהוא בעיצומו של אירוע רפואי, אנחנו רוצים להתמקד באבחנה, טיפול והחלמה ורצוי כמה שיותר מהר, פשוט כמו שזה נשמע.
- הרפואה בישראל אכן מהטובות בעולם אך היא לא נגישה לכולם. הביטוח הפרטי מנגיש את הרפואה במיטבה ומאפשר קבלת שירותים שאינם כלולים בסל הבריאות או כלולים בהיקפים שאינם מספקים.
למעשה, אזרחי ישראל מצביעים ברגליים ובוחרים ב"עצמאות רפואית". בכך הם בוחרים לנתק עצמם מהרפואה הציבורית ולקבל את שירותי הרפואה במסגרת הפרטית. להנות מהקדמה הרפואית, מהיכולת לראות רופא מומחה או לבצע בדיקה חשובה תוך זמן קצר מאוד, להתמקד באבחנה, טיפול והחלמה.
אי אפשר לסיים את המאמר מבלי להתייחס לרפורמה בביטוחי הבריאות. על כך מומלץ לקרוא את המאמר הפורט בנושא "הרפורמה בביטוחי הבריאות". ללא ספק, הרפורמה בביטוחי הבריאות מציבה דילמה בפני המבוטחים, האם לחזור ולקבל את שירותי הבריאות מהמערכת הציבורית או להישאר נאמנים לביטוח הפרטי אף במחיר גבוה יותר?
על כך נשיב כי למעשה אין חדש תחת השמש, יתרה מכך, המערכת הציבורית שגם כך נמצאת בפיגור משמעותי מול הפרטי בהיבטים שהוזכרו לעיל, תדרש כעת להתמודד מול עומס נוסף בלתי מבוטל של אוכלוסייה גדולה יותר שמועברת באופן אוטומטי לפוליסה משלימת שירותי בריאות נוספים ובכך להחמיר את המצב.
בתאריך 30.06.2024 פורסמה כתבה ע"י הכתב: אדיר ינקו באתר YNET הסוקרת ומדגישה את הקושי בקביעת תורים במערכת הבריאות הציבורית, לקריאת הכתבה לחץ כאן